رایگیری برای انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی در ترکیه، در روز یکشنبه، ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت)، ساعت پنج بعدازظهر به وقت محلی خاتمه یافت. اما در زمان تهیه این گزارش (۱۰:۳۰ شب به وقت محلی) نتیجه نهایی همچنان معلوم نیست.
برخی نهادها و افراد نزدیک به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری اسلامگرای کنونی، از پیشتازی او با کمتر از ۵۰ درصد آرا و در نتیجه، رفتن انتخابات به مرحله دوم خبر میدهند. اما نزدیکان به کمال قیلیچداراوغلو، رهبر «حزب جمهوریخواه خلق» و نامزد مشترک اپوزیسیون، میگویند احتمال دارد آرای او در صندوقهایی که هنوز شمرده نشدهاند، باعث شود که او از مرز ۵۰ درصد بگذرد و در همین دور اول پیروز شود. منصور یواش، شهردار آنکارا از حزب جمهوریخواه خلق، گفت: «پیشبینی ما این است که در دور اول پیروز شویم.»
خبرگزاری آناتولی، رسانه نزدیک به دولت، در اعلام نتایج آرا از همان اول اردوغان را در صدر قرار داد؛ نخست با بیش از ۵۰ درصد و سپس پایینتر. اما نیروهای اپوزیسیون میگویند که این خبرگزاری این کار را میکند تا امید ناظران صندوقها که به اپوزیسیون نزدیکاند، از بین برود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
قیلیچداراوغلو ساعت ۱۰:۱۱ شب به وقت محلی، در توییتی در این مورد هشدار داد و گفت: «داستان تخیلی آنها با ۶۰ درصد شروع شد و حالا رفته زیر ۵۰ درصد. ناظران صندوقها و مسئولان هیات انتخاباتی هرگز نباید جایگاههای خود را رها کنند. مردم من، ما امشب نخواهیم خوابید. به شورای عالی انتخابات هشدار میدهم که باید آرای تمام استانها لحاظ شود.» برخی از نزدیکان قیلیچداراوغلو میگویند آرای برخی استانها مثل دیاربکر که اکثریت عظیم مردمش به او رای دادهاند، هنوز وارد سیستم نشده است.
به گزارش خبرگزاری آنکا که بیشتر به مخالفان اردوغان نزدیک است، پس از شمارش ۸۴.۶ درصد آرا، اردوغان با ۴۸.۷۳ درصد در صدر است و قیلیچداراوغلو با ۴۵.۵۲ درصد در جایگاه بعدی قرار دارد. سینان اوغان، نامزدی که گرایشهای ملیتگرایی افراطی دارد، با ۵.۳۲ درصد در جایگاه سوم است. در صورت حفظ این نتیجه، عازم دور دوم انتخابات میشویم و نتیجه قطعی انتخابات در دور دوم، ۲۸ مه تعیین خواهد شد.
به گزارش آنکا، در انتخابات پارلمانی با شمارش ۸۲.۳ درصد آرا، حزب عدالت و توسعه با بیش از ۳۷ درصد پیشتاز است. حزب جمهوریخواه خلق با گرایش چپ میانه و «حزب خوب» با گرایش راست میانه، به ترتیب با ۲۸.۲ و ۱۰.۸ درصد در جایگاههای بعدی قرار دارند. جایگاههای چهارم و پنجم با ۱۰.۷ و ۸.۷ درصد آرا به حزب راست افراطی «جنبش ناسیونالیستی» و حزب چپگرای «چپ سبز» (با محوریت کردها) تعلق دارد.